Vjerujem i u jedno i u drugo. I da smo svi božanski u suštini, ali i da mi je potrebno pouzdanje u Boga i Isusa kao Spasitelja.

Temelj moje vjere već posljednjih godinu dana jest da je sve u Bogu, da je sve od Jednoga te da je Svemir, Svijet i svako biće u suštini Božansko. Vjerujem da u sebi nosimo božansku “iskru” ili “duh”.

U Bogu stojimo, mičemo se i jesmo. Bog nije daleko ni od koga od nas. Svi u potencijalu imamo zajedništvo s Bogom. Samo mnogi ga u praksi ne realiziraju i ne žive.

No s druge strane, u teškim trenucima sam spoznao da mi je nužan Bog koji je veći od mene, kojem se mogu moliti, vapiti i u kojeg se mogu pouzdati. Isto tako, spoznao sam da mi je važna sigurnost u vječni život koju pruža Isus Krist.

Isto tako, znam da grijeh ljudima odvraća pogled od Boga i božanskog u njima, a Isus Krist ga vraća.

Tako da vjerujem i u jedno i u drugo. I da smo svi božanski u suštini, ali i da mi je potrebno pouzdanje u Boga i Isusa kao Spasitelja. Prvo mi je dalo radost i ljubav prema svijetu i ljudima, drugo mi je bilo oslonac u nevolji.

U Isusu Kristu istodobno vidim ideal i uzor na putu ka prosvjetljenju, oboženju i kristolikosti. Da jednom postanem poput Njega. Shodno onome: “Bog je postao čovjekom da bi mi postali bogovi”. To je za mene od glavnog značaja u mojoj kršćanskoj vjeri. Ali istodobno u Svetoj Trojici i Isusu Kristu vidim subjekt mojih molitvi, pouzdanja te izvor mira i sigurnosti u život vječni.

Jasmin Koso, siječanj 2021.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s